ACE electronics bekroond als Diestse onderneming van het jaar 2011Op 19 januari 2011 werd door voorzitter Draelants en gouverneur De Witte de onderneming ACE electronics bekroond als Diestse onderneming van het jaar 2011 tijdens de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst.

Bekijk hier de fotoreportage (foto's VOKA - Kamer van Koophandel arr. Leuven).

Met dit initiatief zet de Kamer ieder jaar een bedrijf in de kijker dat uitblinkt door positief ondernemerschap. Daarbij zijn, naast de ontwikkeling van omzet en tewerkstelling, ook innovatie en internationalisatie belangrijke aandachtspunten alsook het maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

ACE electronics komt uit Limburg en ontstond in 1994 door een management buy-out van de micro-electronica-afdeling uit het Hasseltse bedrijf IC Systems. Drie kaderleden – Jean-Marie Gyselaers, Johan Lieten en Koenraad Lelong – namen de productiefaciliteiten, voorraden en personeel over en ook de lopende projecten. Ze startten in Lummen en kenden een snelle groei, dankzij de kwaliteit van hun dienstverlening. Omzet, investeringen en tewerkstelling verviervoudigden in zes jaar tijd.

De locatie in Lummen werd te klein. Daarom werd in 2002 een nieuw en groter bedrijfspand in gebruik genomen op de bedrijvenzone in Webbekom: 2150m² productiehallen en 600m² voor administratie en vergaderzalen. ACE electronics is gespecialiseerd in het produceren van op maat gemaakte hoogtechnologische elektronische toepassingen voor diverse industriële sectoren: machineconstructie, automatisering, beveiliging, maar ook consumentenelektronica en zelfs militaire projecten komen aan bod. Meer dan 90% van hun productie komt uiteindelijk in het buitenland terecht.

Als je bijvoorbeeld in Rome, Moskou, Frankrijk, Nederland of Zweden een stadsbus neemt dan zou je ticket wel eens gevalideerd kunnen worden door een toestel dat bij ACE electronics werd geproduceerd.

ACE electronics kan zowel serieproductie van halffabrikaten als van afgewerkte producten aan. Maar je kan er ook terecht voor projectanalyse, design, het maken van protypes tot en met de testing en evaluatie van een product. Sterke punten van het bedrijf zijn, naast de hoge kwaliteit en de flexibiliteit in productie, ook de volledige testfaciliteiten voor de klanten en de geïntegreerde logistieke ondersteuning, tot en met de verpakking. Voortdurend heeft ACE electronics de snel evaluerende elektronicamarkt mee gevolgd door steeds te innoveren en te investeren in de meest hoogtechnologische productiemachines, inspectie- en controlesystemen, soldeer- en testtechnieken, enz.

Het personeelsbeleid is gericht op een sterke teamgeest. Het management staat dicht bij zijn mensen. Het heel lage personeelsverloop bij de ca. 45 medewerkers is daar zeker een bewijs van. Voor de toekomst zet het bedrijf in op een verdere gecontroleerde groei van omzet en winst, na de crisis die ook zij gevoeld hebben maar die stilaan helemaal overwonnen is.

Om die combinatie van kwaliteit in hoogtechnologische producten, gecontroleerde groei en informeel maar volgehouden positief personeelsmanagement verdient ACE electronics het om opgenomen te worden in de rij van gelauwerde ondernemingen van het jaar. Jean-Marie Gyselaers en vennoten ontvingen de trofee uit handen van gouverneur De Witte.

Met dank aan VOKA - Kamer van Koophandel arr. Leuven.

Copyright: VOKA - Kamer van Koophandel arr. Leuven
ACE electronics NV - Industrieterrein-2 nr. 12 - I.Z. Webbekom 2118 - B-3290 Diest (Belgium)
Tel: +32(0)13 53 19 06 - Fax: +32(0)13 53 19 08